Mitä hyötyä TPMS-rengaspainevalvonnasta on?

Tiivistetysti TPMS:n suurin hyöty on se, että sen avulla renkaidesi ilmanpainetta on helpompi seurata, jolloin rengaspaineet pysyvät optimaalisena. Optimaalisesta rengaspaineesta on puolestaan lukuisia eri hyötyjä:

Optimaalinen rengaspaine

Jos renkaiden rengaspaine on liian alhainen, niin renkaiden vierintävastus kasvaa. Tällöin auto vie enemmän polttoainetta, minkä lisäksi renkaat kuumenevat enemmän, jolloin ne kuluvat nopeammin ja epätasaisesti. Tästä seuraa puolestaan se, että renkaidesi käyttöikä lyhenee, jolloin joudut ostamaan uudet renkaat esimerkiksi vuotta aikaisemmin.

Optimaaliset rengaspaineet säästävät sinulta rahaa, lisäävät ajoturvallisuuttasi ja vähentävät ajamisesta koituvia ympäristöhaittoja, koska autosi vie vähemmän polttoainetta ja voit käyttää samoja renkaita pidempää.

TPMS-rengaspainevalvontajärjestelmät voidaan jakaa kahteen eri ryhmään

1) Aktiiviset järjestelmät

Aktiivisessa järjestelmässä renkaan sisällä on rengaspaineanturi, joka mittaa jatkuvasti renkaidesi painetta. Saat tiedon ohjaamoon siitä, jos jossain renkaassasi on erilainen paine kuin muissa renkaissa. Anturissa itsessään on venttiili, joten anturi asennetaan renkaan venttiiliaukkoon vanhan venttiilin tilalle.

2) Passiiviset järjestelmät

Passiivisessa järjestelmässä anturi mittaa renkaan ulkokehässä tapahtuvia muutoksia. Jos renkaan paine laskee, niin usein myös renkaan ulkokehän ominaisuudet muuttuvat. Saat tästä hälytyksen, jolloin vajaapaineisella renkaalla ajaminen minimoituu.

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä, jos haluat renkaisiisi TPMS-rengaspainevalvontajärjestelmän tai kaipaat apua oman järjestelmäsi käytössä!

OTA YHTEYTTÄ SOITA MEILLE